Școala de Studii curatorială de la Veneția este un proiect ambițios și provocatoare promovat din 2004 și conceput ca o școală angajamentul de a experimentare și de gândire interdisciplinară. Principalele obiective sunt de a răspândi cunoștințe în domeniul artelor vizuale și de a introduce elevilor la profesiile legate de lumea artei, cu accent pe teorie curatorială contemporane și practică și muzeologie contemporane. Activitățile școlii sunt destinate pentru toți cei interesați și pasionați de artă, tinerilor absolventi de facultati sau profesioniștii care doresc să aprofundeze cunoștințele lor și de a îmbunătăți abilitățile lor practice. Personalul este format din profesionisti italiene și internaționale, oameni de știință, istorici și critici de artă de experiență recunoscută.

Cursul de vară în practică curatorială este un, program intensiv învățat limba engleză pe istoria artelor vizuale contemporane și practicile de expoziție de luare a, care au loc în timpul a 56-Bienala Internationala de Arta de la Veneția întreținută de către Okwui Enwezor. Prin prelegeri interdisciplinare, cursul oferă pregătire practică și experiență în muzee și expoziții setări. Facultate sa internațională include curatori și profesioniști muzee, artiști și critici. Cursul este conceput pentru a spori elevilor înțelegerea sarcinilor intelectuale și tehnice ale cifra curator referitoare la înființarea de expoziții și proiecte. Prelegerile acoperă atât subiecte teoretice și practice care merg de la Istoria Expoziție de administrație de expozitie.

Studenții participă la activități săptămânale, cum ar fi vizite de studio artist, tururi de spatii expozitionale, evenimente de networking, și ateliere de lucru cu o varietate de experți și practicieni. Programul culminează cu înființarea unei expoziții sau a unui eveniment de artă și publicarea unui catalog tipărit.

Scoala de Vara include vizite de locuri de artă specifice peste tot în orașul Veneția în timpul a 56 Bienala Internationala de Arta. O serie de studii de caz selectate va oferi studenților posibilitatea de a observa dezvoltarea artei contemporane. Scopul școlii este de a alinia aceste lecții teoretice specifice, cu o abordare practică. Pe lângă cursurile teoretice, o serie de laboratoare și ateliere își propune să introducă studenții la activitatea de scriere a textului critic, comunicate de presă și de a structura toate aspectele diferite ale publicare. Elevii vor fi oferit posibilitatea de a galeria o pregătire și de înființarea împreună - cu unul dintre tutorii noștri, propria lor expoziție în Veneția, ca un proiect final al cursului.

Durata și structura Cursul are o durată de 450 de ore. Prelegerile vor avea loc de luni până vineri, 9:30 - 13:30 și doi și 30 seara - 05:30. Prelegeri teoretice va avea loc în dimineața. În după-amiaza elevii vor participa la seminarii, ateliere de lucru, tururi cu ghid la muzee și Bienalei de Artă, studiouri de artist și expoziții care animă viața culturală bogată de la Veneția. Participanții vor dezvolta teme precum concepte, organizare, achiziție, comunicare și punerea în aplicare concretă a competențelor lor, împreună cu directorul de golf și invitații internaționali (artiști, curatori, arhitecți, critici, oameni de știință de arte plastice și editori de reviste de artă). Data începerii și durata: Curs program: șase/8-08/8/2015 1 modul: șase.8-8.08.2015 2 modul: nouăsprezecelea august - douăzeci și un septembrie 2015 3 modul: douăzeci și patru au 30 septembrie 2015 primul modul: Primul modul implică 350 de ore de contact: 1. Istoria curatoriale Practici 2. Expoziție Design 3. Estetica si Teoria culturală 4. Istoria Artă Contemporană 5. Evenimente culturale management și organizare 6. Expoziții curatoriat 7. Fine Arts Managementul.

  1. Strângere de fonduri și Marketing / Workshop 9. Strategii de comunicare și evenimente artistice de promovare / Atelier 10. Noilor tehnologii media și digitale 11. Atelier de lucru pe Scrierea critice 12. Artist Vizite Studio și vizite ale 56-Bienala Internationala de Arta al doilea modul: Al doilea modul este dedicat cercetarea și structurarea proiectului final. Lucrarea va fi discutat cu curatori și manageri de proiect în timpul mai multor întâlniri deține dată și de două ori pe săptămână. Reparatiile capitale săptămânale sunt momente de confruntare și examinare a lucrării teoretice și practice produse de elevi prin cercetare autonom. În această perioadă de timp elevii vor trebui să se confrunte cu drepturi practice, cum ar fi coordonarea artiștilor, gestionarea politicilor de transport și de asigurare, promovarea și curatoriat publicarea finală.

Al treilea modul: Ultima parte a cursului constă în producerea evenimentului. În această perioadă de timp toate lucrările privind evenimentul final va avea loc. Elevii vor coordona sosirea și afișarea lucrărilor de artă și de a supraveghea toate aspectele diferite legate de eveniment, cum ar fi promovarea, organizarea, ultimele detalii despre publicarea, de deschidere. După prezentarea pentru public, studentul va fi dat instrumentele necesare pentru a documenta profesional eveniment.

Cum se aplică

Cererea pentru curatorială Programul de vara este acum deschis! Termenul limită a fost stabilit la 31 martie 2015. Ne-ar dori să vă reamintesc că programul nostru este conceput pentru persoanele cu o anumită experiență în oricare dintre următoarele domenii de artă contemporană: Studii curatoriale, teoria și filosofia artei, istoria artei, management artă și de producție de artă, arte vizuale, arte plastice, arte și new media, arhitectura, arhitectura de interior, fotografie, decoratiuni interioare, instalatii, proiectare, teatru, proiectare pitoresc și de muzică, precum și absolvenți de facultate din domeniul studiilor culturale și studii literare. Programul este de asemenea potrivit pentru candidații care au dobândit anumite abilități curatoriale prin experiență practică.

Pentru a aplica este necesar să se depună formularul de cerere, împreună cu un CV și un CV scurt explică motivele pe care se aplică Cursul înainte 31 martie 2015.

Program predat în:
Engleză
Acest curs este Bazat în Campus
După locații
După dată
Termen limită de aplicare
Location
Termen limită de aplicare
End Date