Acest curs se desfășoară în limba engleză


Designul de modă: proiectați-vă colecția de capsulă pentru a permite elevilor să experimenteze cu instrumentele de bază ale designului. Lecțiile teoretice sunt îmbunătățite prin ateliere de creație, târguri comerciale și seminarii posibile cu profesioniști din industrie.

Florența, cu o tradiție veche de secole în lumea modei și excelența sa în materie de fabricație, are o reputație de invidiat internațională în domenii variind de la moda și meșteșugul artistic până la design și inovații tehnologice. Într-un astfel de loc incomparabil, studenții vor observa și vor analiza realitățile și tendințele creative actuale.

Ţintă

Acest curs este destinat studenților motivați interesați să învețe fundamentele designului de modă și nu au cunoștințe anterioare sau experiență în domeniu. Acesta este un curs introductiv, nu sunt necesare studii anterioare în domeniu.

Metodologie și structură

Acest curs introduce industria multifata, care este designul de moda. Elevii vor acoperi o gamă largă de subiecte, cum ar fi istoria modei, cercetarea tendințelor și tehnicile, în timp ce dezvoltă abilități cum ar fi desenarea, modelarea și tehnicile de croitorie pentru a finaliza o colecție de capsule ca proiect final al cursului. În timpul cursului, elevii vor învăța cum să identifice și să discute tendințele actuale și liderii din industria italiană de modă și să dobândească abilități de organizare și experiență în cadrul unei echipe de studenți internaționali. Mai mult, ei vor folosi metodele standard de cercetare, conceptele cheie și instrumentele necesare pentru a dezvolta un "proiect de colectare" bazat pe "conceptul" și "țintă" alese.

Pe tot parcursul cursului, elevii se vor întâlni cu diverși profesioniști în domeniu, ca parte a unei vizite tradiționale sau a unui showroom. Participarea activă la discuțiile cu lectorii oaspeți și participarea la vizitele la fața locului este fundamentală.

Planul de studiu

Istoria modei
Scopul acestui curs este de a oferi studenților instrumentele necesare pentru înțelegerea, individualizarea și diferențierea schimbărilor în stiluri și tendințe și capacitatea de a analiza moda și cele mai reprezentative personalități.

Conceptul de tendință și cercetarea de la Florența
Cursul va începe cu o definiție a modului și a stilului. O atenție deosebită se acordă importanței comunicării corporale și a modului în care aceasta poate fi interpretată ca un simbol expresiv care transmite un mesaj unic și personal. În plus, studenții vor fi capabili să înțeleagă legătura dintre trecut și viitor prin analiza diferitelor elemente care în prezent oferă o bază pentru o dezvoltare viitoare către scenarii noi și inovare în lanțul de aprovizionare cu modă.

Intră în proiectul de colectare
Acest program introduce studenții la conceptul de colecție de modă și este conceput pentru a oferi studenților abilitățile necesare pentru a dezvolta idei originale și a crea o colecție de capsule. Elevii învață să coordoneze diferitele etape ale proiectului: de la concepție la cercetare, la explorarea materialelor, la proiectarea tehnică și au posibilitatea de a lucra la proiectul final în colaborare cu o companie de modă italiană. Producția finală va fi o colecție de capsule, dezvoltată în conformitate cu tendințele contemporane ale modei.

Desenul de moda
Cursul se concentrează pe explicarea și realizarea unui desen de bază feminin / masculin, acordând o atenție deosebită proporțiilor de anatomie și dezvoltării tehnicilor grafice pentru draparea și modelele țesăturilor principale.

Modelarea și tehnicile de croitorie
Cursul se concentrează asupra tehnicii de mulaj. Se pune accentul pe tehnicile de drapare a diferitelor țesături, care lucrează direct pe un manechin.

Tehnologia materialelor
Prin acest curs elevii sunt introduși în aspectele principale ale țesăturii de la fibră la finisare, permițându-le să aibă o imagine generală a proceselor de fabricare a textilelor și o înțelegere a diferitelor tipuri de țesături. Prin vizite la producătorii și muzeele textile din Italia, studenții vor aprofunda noțiunile teoretice dobândite pe parcursul cursului.

Program predat în:
Engleză

Vezi 12 mai multe cursuri de la IED – Istituto Europeo di Design Florence »

Ultima actualizare February 25, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Iulie 2019
Duration
3 săptămâni
La zi
Price
2,600 EUR
După locații
După dată
Start Date
Iulie 2019
Termen limită de aplicare

Iulie 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date