Curs în Designul de modă: Proiectați-vă colecția de capsulă

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

Curs în Designul de modă: Proiectați-vă colecția de capsulă

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Acest curs se desfășoară în limba engleză


Designul de modă: proiectați-vă colecția de capsulă pentru a permite elevilor să experimenteze cu instrumentele de bază ale designului. Lecțiile teoretice sunt îmbunătățite prin ateliere de creație, târguri comerciale și seminarii posibile cu profesioniști din industrie.

Florența, cu o tradiție veche de secole în lumea modei și a excelenței sale în materie de fabricație, are o reputație de invidiat internațională în domenii variind de la moda și meșteșugul artistic până la design și inovații tehnologice. Într-un astfel de loc incomparabil, elevii vor observa și vor analiza realitățile și tendințele creative actuale.


Obiectiv: Acest curs este destinat studenților motivați interesați să învețe fundamentele designului de modă și nu au cunoștințe anterioare sau experiență în domeniu. Acesta este un curs introductiv, nu sunt necesare studii anterioare în domeniu.


Metodologie și structură: Acest curs introduce industria multifata, care este designul de moda. Elevii vor acoperi o gamă largă de subiecte, cum ar fi istoria modei, cercetarea tendințelor și tehnicile, în timp ce dezvoltă abilități cum ar fi desenul, modelarea și tehnicile de croitorie, pentru a finaliza o colecție de capsule ca proiect de curs final. În timpul cursului, elevii vor învăța cum să identifice și să discute tendințele actuale și liderii din industria italiană de modă și vor dobândi abilități de organizare și experiență în cadrul unei echipe de studenți internaționali. Mai mult, ei vor folosi metodele standard de cercetare, conceptele-cheie și instrumentele necesare pentru a dezvolta un "proiect de colectare" bazat pe "conceptul" și "țintă "ul ales.

Pe tot parcursul cursului, elevii se vor întâlni cu diverși profesioniști în domeniu, ca parte a unei vizite tradiționale sau a unui showroom. Participarea activă la discuțiile cu lectorii oaspeți și participarea la vizitele la fața locului este fundamentală.


Planul de studiu

Istoria modei
Scopul acestui curs este de a oferi studenților instrumentele necesare pentru înțelegerea, individualizarea și diferențierea schimbărilor în stiluri și tendințe și capacitatea de a analiza moda și cele mai reprezentative personalități.

Conceptul de tendință și cercetarea de la Florența
Cursul va începe cu o definiție a modului și a stilului. O atenție deosebită se acordă importanței comunicării corporale și a modului în care aceasta poate fi interpretată ca un simbol expresiv care transmite un mesaj unic și personal. În plus, studenții vor fi capabili să înțeleagă legătura dintre trecut și viitor prin analiza diferitelor elemente care în prezent oferă o bază pentru o dezvoltare viitoare către scenarii noi și inovare în lanțul de aprovizionare cu modă.

Intrăm în proiectul de colectare
Acest program introduce studenții la conceptul de colecție de modă și este conceput pentru a oferi studenților competențele necesare pentru a dezvolta idei originale și a crea o colecție de capsule. Elevii învață să coordoneze diferitele etape ale proiectului: de la concept, la cercetare, la explorarea materialelor, la designul tehnic și au posibilitatea de a lucra la proiectul final în colaborare cu o companie italiană de modă. Producția finală va fi o colecție de capsule, dezvoltată în funcție de tendințele contemporane ale modei.

Desenul de moda
Cursul se concentrează pe explicarea și realizarea unui desen de bază feminin / masculin, acordând o atenție deosebită proporțiilor de anatomie și dezvoltării tehnicilor grafice pentru draparea și modelele țesăturilor principale.

Modelarea și tehnicile de croitorie
Cursul se concentrează asupra tehnicii de mulaj. Se pune accentul pe tehnicile de drapare a diferitelor țesături, care lucrează direct pe un manechin.

Tehnologia materialelor
Prin acest curs elevii sunt introduși în aspectele principale ale țesăturii de la fibră la finisare, permițându-le să aibă o imagine generală a proceselor de fabricare a textilelor și o înțelegere a diferitelor tipuri de țesături. Prin vizite la producătorii și muzeele textile din Italia, studenții vor aprofunda noțiunile teoretice dobândite pe parcursul cursului.

Această școală oferă programe în:
  • Engleză


Ultima actualizare January 7, 2019
Durata & Pret
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Data începerii
Iulie 2019
Duration
Durata
3 săptămâni
Cu normă întreagă
Price
Preţ
2,600 EUR
Locations
Italia - Florence, Tuscany
Data începerii : Iulie 2019
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Dates
Iulie 2019
Italia - Florence, Tuscany
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala