Descriere

În ultimii ani, atât producția de muzică electronică, cât și evoluția jocurilor video, a cunoscut o creștere fără precedent, rezultând că aceasta face parte din bugetele industriei cinematografice, generând venituri și câștiguri.

Mai mult de un milion de proiecte sunt lansate pe piață, pe care sute de profesioniști din mai multe sectoare, lucrează pe programatori, artiști, experți în marketing, grafici, designeri tehnici de sunet etc.

Scena jocurilor video are o nevoie evidentă, de personal calificat, care întreprinde toată munca implicată în crearea muzicii și a efectelor sonore ale acestor proiecte.

Independent de mărimea proiectelor: poate fi vorba despre un joc simplu dezvoltat de o companie independentă de jocuri video, cu personal limitat, la realizări tehnice descurajante, acel an în an, fac milioane de jucători deschisi. Toți au nevoie de muzică și de sunet pentru ca experiența jocurilor să fie completă.

Compoziția muzicală și designul de sunet pentru cursurile de jocuri video sunt destinate tuturor celor interesați să învețe cum să creeze o coloană sonoră, de la studiul programării simple până în ziua înregistrării, într-un studio de înregistrare, fie cu un combo Jazz, Orchestra Mare, cu sunete electronice sau alte nevoi sonore pe care proiectul le poate cere.

Intenția acestui curs este să aducă studentul mai aproape de o experiență reală de gestionare, compoziție și înregistrare a unei coloane sonore pentru un joc video. Vom studia fiecare dintre pașii care trebuie luați pentru ca nu numai să știți cum să lucrați în industrie într-o manieră eficientă, dar și cum să vă conectați pentru a atinge succesul.

De-a lungul cursului, vom avea invitați speciali care vor împărtăși experiențele noastre cu noi în cursurile de masterat: Oscar Araujo, Eduardo de la Iglesia, Matías Lizana și Pep Terradas, printre altele. În plus, studenții vor avea posibilitatea de a alege să colaboreze cu universități recunoscute din acest sector.

videojuegos

Silabă

 • Istoria muzicii pentru jocuri video și cinema
  • Pentru a ști unde trebuie să mergem, în primul rând, este necesar să știm de unde am venit. Acest subiect este fundamental pentru ca studenții să știe ce sa făcut deja și ce a însemnat pentru industrie în acel moment.
 • Compoziție pentru imagini
 • Muzica pentru jocuri video sau cinema funcționează complet diferit de muzica pe care o cunoaștem și o ascultăm în mod tradițional, pe piese separate. Trebuie să găsim o modalitate de a povesti istorii cu ea, de a descrie personaje cu melodii sau de a crea bucle fără sfârșit care sunt plăcute jucătorului, fără a fi obositoare. Toate acestea se realizează prin cunoașterea armoniei ce trebuie utilizată, a instrumentelor cele mai potrivite și a modului în care se implementează totul în interiorul unui proiect pentru a avea o coerență în cele din urmă.
 • Armonie aplicată
 • Acest subiect, complementar Compoziției pentru Imagini, încearcă să explice în profunzime și într-o manieră tehnică bazele armoniei pe care o vom folosi în jocurile video și în cinematografie. Exercițiile și sarcinile vor fi atribuite elevului pentru a lucra la domiciliu, care va fi ulterior corectat în clasă cu expoziția de exemple.
 • Orchestrarea
 • Acest subiect explică rolul pe care fiecare instrument îl are într-o orchestră: înregistrări, culori sonore, caracteristici, dispunerea acordurilor, conducere vocală ... etc, tot ceea ce este necesar pentru ca elevul să poată lua primii pași ca compozitor și să fie instruiți pentru proiectul final.
 • Software muzical
 • A sosit timpul pentru a obține practici cu secvențiatori! În acest subiect, vom studia procesul cu care putem compune pe calculator ca și cum am avea o orchestra în tastatura noastră. Folosind software-ul cel mai comun (Logic, Cubase ... etc) și tot ce are legătură cu acesta (Contact, EastWest, Plug-ins, Omnisphere ...), pentru a obține elevul să producă probe bune în doar un an. Vom lucra, de asemenea, cu WWISE sau FMOD astfel încât elevul să înțeleagă cum este posibilă implementarea muzicii și a audio-ului într-un joc video, astfel încât atunci când se joacă, totul se modifică automat în funcție de parametrii stabiliți între compozitor și echipamentul de programare.
 • MIDI Orchestrație
 • Un subiect de importanță vitală pentru proiectul final, deoarece vom studia modul în care putem trece ceea ce am creat pe un calculator pe hârtie pentru ca orice muzician să poată interpreta cu ușurință (Sibelius, Finale ... etc). În plus, vom revizui aspecte importante pentru ca sunetele să pară mai "reale" (amestecarea bibliotecilor, plug-in-uri etc.), astfel încât studentul va putea orchestra în secvența creând o organizație mai ecologică și muzică dinamică.
 • Designul sunetului
 • Dezvoltarea acestui subiect este fundamentală pentru ca studentul să poată implementa efectele sonore în proiect. Înregistrarea, procesarea sunetului, efecte ... etc, este un câmp foarte vast, dar plăcut de jocuri video. În plus, piața muncii salută foarte mult că același compozitor ar putea oferi serviciul de efect de sunet, astfel, o persoană poate gestiona toate aspectele legate de sunet.
 • Proiect final
 • Acest subiect, care va fi dezvoltat în ultimul semestru, va pune elevul la răspunderea de a crea o coloană sonoră (aproximativ 10 minute de muzică) folosind toate cunoștințele pe care le vom acoperi pe tot parcursul anului. Proiectul final ar consta in compunerea, secventierea, inregistrarea totala a materialului pe hartie si inregistrarea acestuia cu o orchestra sau banda pana la sfarsitul cursului (an), speram sa fie o experienta magnifica.
 • Master Classes
 • Oscar Araujo: Compozitor al coloana sonoră a trilogiei "Castlevania Lords of Shadow", cu o lungă istorie de lucru care îl susține drept unul dintre cei mai buni compozitori audio-vizuale ai țării
 • Eduardo de la Iglesia: compozitor și designer de sunet cu o vastă experiență care lucrează, printre altele, la seria "Commandos"
 • Matías Lizana: Muzician și compozitor al scenei indie, care lucrează pentru Pixel Cream Studios în ultima sa lucrare "Way of Redemption". Matías ne va explica cum lucrăm în interiorul sectorului dintr-o perspectivă diferită
 • Pep Tarradas: Compozitor, aranjament, instrumentarist, specialitatea lui Pep este Jazz și Big Band, cu care vom vedea în cadrul jocurilor video că putem găsi scoruri Jazz și modul în care sunt aplicate

Requisitos

Academic:

 • Un grad tehnic în muzică sau o experiență echivalentă acreditată
 • Candidatul trebuie să trimită scorurile sau mostrele operelor lor la școală pentru ca școala să poată evalua materialul

Material:

 • Școala oferă posibilitatea utilizării facilităților sale, a sălilor de clasă și a studiourilor de înregistrare, cu scopul de a studia și de a practica *

* Studiourile de înregistrare la care studentul va avea acces vor depinde de semestrul pe care îl conduc

Program predat în:
Spaniolă

Vezi 3 mai multe cursuri de la Microfusa »

Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Oct 8, 2019
Duration
9 luni
La zi
Price
3,450 EUR
Deadline
Iulie 31, 2019
După locații
După dată
Start Date
Oct 8, 2019
End Date
Iunie 19, 2020
Termen limită de aplicare
Iulie 31, 2019

Oct 8, 2019

Location
Termen limită de aplicare
Iulie 31, 2019
End Date
Iunie 19, 2020