Certificat de un an în diplomație internațională

Generalități

Programul de descriere

Prezentare generală

Certificatul nostru de un an în Diplomația internațională este cel mai cuprinzător, aprofundat și îndrumător program de pregătire profesională profesională în proiectul diplomatic oferit în afara canalelor oficiale ale guvernului. Pregătește cursanți pentru cariere în diplomație și afaceri internaționale, inclusiv în ministere, ambasade și consulate guvernamentale, organizații internaționale și ONG-uri globale. Acesta include patru cursuri și un stagiu în Washington în fiecare din cele două semestre.

Programul este predat de ambasadorii de carieră și alți diplomați profesioniști care au servit în zeci de țări de-a lungul mai multor zeci de ani. Cursurile creează condiții optime pentru învățare extrem de interactivă și experiențială, unde cursanții participă la studii de caz din viața reală, simulări, jocuri de rol și alte exerciții derivate din experiența instructorilor. Materialul oferă cunoștințe cu privire la elaborarea și implementarea politicilor, protocolul diplomatic, funcțiile și gestionarea ambasadelor și consulatelor, raportare și scriere diplomatică, negociere și mediere, traducere politică și economică, diplomație publică și comunicare interculturală și alte competențe și competențe. Cursanții care finalizează cu succes programul primesc un certificat de pregătire profesională în diplomație internațională. WIDA nu conferă diplome academice.

Toți studenții trebuie să urmeze toate cele patru cursuri pe semestru enumerate mai jos. Instrucțiunea în fiecare curs este de 3 ore pe săptămână. Participarea la un stagiu este opțională.

Cursuri de semestru de toamnă

Naţional

Acest curs se concentrează pe sistemele pe care le utilizează fiecare țară și organizații internaționale pentru a-și conduce relațiile diplomatice. Acesta include istoria și doctrina diplomatică, precum și protocolul și imunitățile diplomatice. Accentuează abilitățile specifice atât în diplomația bilaterală, cât și în cea multilaterală. Acesta examinează relațiile diplomației cu părțile de apărare și informații ale cutiei de instrumente pentru securitatea națională. Oferă studii de caz despre succesele și eșecurile diplomatice americane, europene, ruse și chineze.

În spatele scenelor unei misiuni diplomatice

Acest curs se concentrează pe structurile și funcțiile ambasadelor, consulatelor și ale altor misiuni și zoom-uri diplomatice în viața de zi cu zi a diplomaților. Acesta examinează rolul și autoritatea șefului de misiune, relația dintre sediu și teren, precum și relațiile cu guvernul și societatea țării gazdă. Aceasta acoperă, de asemenea, afacerile consulare, gestionarea crizelor în străinătate și provocările etice ale conducerii. Oferă studii de caz ale serviciului diplomatic în Europa, Africa, Orientul Mijlociu, Asia și America.

Politic

Acest curs învață abilitățile de bază care definesc activitatea unui diplomat de gestionare zilnică a relațiilor politice și economice cu țările străine. După examinarea procesului de politică externă interagență, cursul se concentrează pe rolul și funcțiile secțiilor politice și economice ale ambasadei. Învață în continuare principalele abilități ale ofițerilor politici și economici - de la pregătirea înainte de a ajunge la postul la sarcinile unui nou ofițer până la îndatoririle și responsabilitățile zilnice. Aceste competențe includ raportarea și scrierea diplomatică, comunicarea diplomatică, advocacy diplomatică, negocierile bilaterale și multilaterale. Cursul acoperă, de asemenea, diplomația comercială, diplomația de mediu, știința și sănătatea și diplomația cibernetică.

Diplomație publică

Acest curs descompune misiunea și funcțiile diplomației publice și învață abilități atât în relațiile media, cât și în afacerile culturale. Printre acestea se numără acordarea de interviuri media și participarea la conferințe de presă, comunicarea de criză și proiectarea strategiilor de implicare în social media. Cursul se concentrează, de asemenea, pe organizarea de evenimente mari și vizite VIP, precum și pe complicațiile și impactul comunicării interculturale.

Stagiu (opțional)

15-20 ore / săptămână

Cursuri de semestru de primăvară

Scriere diplomatică și de afaceri externe

Acesta este un curs avansat, care îi învață pe studenți în detalii practice foarte bune cum să scrie atât raportarea și analizarea cablurilor diplomatice, cât și alte forme de comunicare diplomatică, inclusiv note diplomatice, memorii de asistență și documente care nu sunt documente. De asemenea, studenții învață cum să livreze o problemă diplomatică, să scrie note și documente informative și să pregătească articole op-ed.

Negocierea și medierea diplomatică

Acest curs avansat îi ajută pe studenți să își îmbunătățească abilitățile de negociere și mediere într-un context diplomatic. Oferă concepte, strategii și tactici cheie, precum și competențe practice, precum modelarea și ajustarea argumentelor și verificarea și respectarea unui acord. Se concentrează pe diferite tipuri de negocieri, inclusiv politice, comerciale și de soluționare a conflictelor.

Analiza și elaborarea de politici externe

Acest curs pregătește studenții pentru roluri în calitate de analiști și consilieri în politica externă. Acesta oferă o viziune largă și cuprinzătoare a structurilor și mecanismelor de securitate națională și oferă abilitățile necesare pentru a le naviga și influența și ghida procesul de politică. Acesta include studii de caz în domeniile securității internaționale și controlului armelor, democrației și drepturilor omului, migrației și refugiaților, dezvoltării și asistenței externe, combaterii terorismului și aplicării legii.

Persuasiunea, influența și proiecția puterii

Acest curs avansat începe cu principiile și tehnicile persuasiunii eficiente și examinează modul în care poate rezulta o influență semnificativă în diplomație, nave naționale și relații internaționale. Aceasta se descompune în influențarea unui singur reprezentant străin, a unui grup de oameni dintr-o țară străină și a unui grup de țări dintr-o organizație internațională. De asemenea, se concentrează asupra provocărilor etice ale exercitării influenței, precum și asupra instrumentelor de putere dură și moale și asupra proiecției puterii în Europa, Asia, Africa, Orientul Mijlociu și America.

Stagiu (opțional)

15-20 ore / săptămână

Despre stagiu

Academia organizează stagii în guvern, la ambasadele străine, think tank-urile internaționale sau ONG-urile din zona Washington, DC, pentru acei stagiari care aleg să participe. Stagiile nu sunt obligatorii. După ce sunteți acceptat și vă înscrieți în program, vă vom oferi opțiunile disponibile. Orele exacte vor fi stabilite de comun acord cu organizațiile gazdă, dar stagiarii sunt de obicei preconizați să lucreze 15-20 de ore pe săptămână. Stagiile sunt neplătite, dacă nu se specifică altfel.

Cine ar trebui să aplice?

Profesioniștii și absolvenții recente care au obținut o diplomă de licență (sau superioară) sunt eligibili pentru a aplica la un program de certificare de un an în diplomație internațională. Studiile anterioare în științe politice, relații internaționale sau domenii conexe sunt de dorit, dar nu sunt necesare. Se pot aplica atât cetățeni americani, cât și străini. Fluența în limba engleză este necesară.

Deși acesta este un program post-universitar, Academia lucrează cu mai multe universități pentru a identifica studenți de licență și absolvenți de excepție care vor face candidați excepționali. Aceștia pot concura pentru a se antrena la Academie pentru un semestru ca parte a studiilor lor universitare (similar cu petrecerea unui semestru în străinătate). Vă rugăm să vă consultați cu universitatea dvs. sau să ne contactați pentru detalii

Proces de aplicare și selecție

Puteți aplica fie pentru programul complet de două semestre, fie pentru semestrul toamnă. Cu toate acestea, prioritatea va fi acordată candidaților pentru ambele semestre. Solicitanții pentru semestrul de primăvară trebuie să fi finalizat semestrul de toamnă anterior sau să fi funcționat ca diplomați pentru cel puțin trei ani.

Pasul 1: Formular de înscriere, CV / Résumé, scrisoare de plată și taxa de cerere

Vă rugăm să completați formularul de cerere, care vă solicită să încărcați un CV sau un CV, precum și o scrisoare de întâmpinare sau o declarație personală, care să explice modul în care Academia vă va ajuta să vă atingeți obiectivele de carieră (până la 500 de cuvinte). Termenul limită pentru a solicita admiterea timpurie este 31 ianuarie 2020. Termenul limită pentru a solicita admiterea regulată este 31 martie 2020.

Există o taxă pentru 95 USD. Odată ce primim cererea dvs., vă vom trimite o factură electronică, pe care o puteți plăti cu un card de debit sau de credit. Taxa de cerere trebuie plătită înainte ca solicitarea dvs. să fie analizată de Comitetul de selecție. Dacă sunteți acceptat și vă înscrieți în program, taxa integrală va fi dedusă din costul de școlarizare.

Pasul 2: Scrisori de recomandare

Dacă treceți prima rundă a procesului de selecție, vom solicita două scrisori de recomandare să ne fie trimise direct de către autorii lor.

Pasul 3: Interviu telefonic / Skype

Dacă treceți a doua rundă a procesului de selecție, veți fi invitați la un interviu telefonic sau Skype cu unul sau mai mulți membri ai Comitetului de selecție, care vor lua o decizie finală.

Taxe de școlarizare

Taxele de mai jos includ costul de școlarizare pentru toate cursurile, precum și materialele de studiu (cu excepția cărților recomandate).

  • Pregătire pentru ambele semestre: 25.000 USD
  • Pregătire pentru un singur semestru: 15.000 USD

Academia nu este în măsură să ofere ajutor financiar în acest moment. Cu toate acestea, solicitanții sunt încurajați să urmărească surse externe de finanțare, cum ar fi programul Erasmus al Uniunii Europene.

Opțiuni de locuință

Atât locuințele individuale, cât și cele comune sunt disponibile prin universitățile locale și alți furnizori din zona Washington, DC, începând cu aproximativ 1.000 de dolari pe lună. Cursanții admiși la program vor primi informații actualizate înainte de înscriere. Cursanții își pot aranja locuințele în mod independent.

Ultima actualizare Noiembrie 2019

Despre facultate

The Washington International Diplomatic Academy (WIDA) is an independent educational institution dedicated to strengthening global diplomacy by providing the highest-quality training, executive educat ... Citeste mai mult

The Washington International Diplomatic Academy (WIDA) is an independent educational institution dedicated to strengthening global diplomacy by providing the highest-quality training, executive education and professional development in diplomatic practice to government officials, NGO and business leaders from around the world. Citește mai puţin