Programe Postliceale

Există diferite tipuri de programe postliceale disponibile: de la postliceal în arte la postliceal în științe și postliceal în științe aplicate. Programele postliceal pot servi o multitudine de scopuri pentru diferiți studenți: uneori sunt folosite pentru a reduce decalajul între diferitele faze ale studiului academic sau pentru a oferi o antrenare profesională în plus și calificări noi. Există postliceale într-o varietate de subiecte în Arte, dar și în Științe și în multe alte domenii de studiu. Varietatea diferitelor programe postliceale poate fi copleșitoare - nu lăsa să te oprească! Începe-ți căutarea aruncând o privire la cele mai populare programe asociate enumerate mai jos.

Studii Postliceale Recent Adăugate

Australian Academy Of Music And Performing Arts (AMPA)

Gradul asociat de dans

Decembrie 12, 2018
Diploma asociată are un accent puternic și angajamentul față de excelență în practica dansului. Scopul este de a dezvolta artisti de dans cu înaltă calificare, disciplină, cunoștință și versatilă, într-o atmosferă care îi susține și îi încurajează, pe măsură ce se străduiesc să atingă acea excelență tehnică, creativă și academică.… [+] [-]

Lake Tahoe Community College

Asociat în Arte în Științele Naturii

Noiembrie 30, 2018
Programul de studii științifice naturale de la Lake Tahoe Community College oferă studenților o prezentare a naturii lucrurilor vii, a mediului nostru fizic, a materiei, a energiei și a interacțiunilor dintre ele. Domeniile principale acoperite de diplomă sunt biologie, chimie, geologie, geografie, matematică și fizică. În plus, elevii care urmăresc a… [+]cest master au opțiunea de a explora diverse domenii precum știința mediului și știința fizică. [-]

SUNY Clinton Community College

Știința mediului AS

Noiembrie 19, 2018
Elevii vor dezvolta o bază solidă în științele cu cursuri în științele mediului, ecologie, geologie, biologie și chimie. Cursuri specializate în tehnologia științei mediului și problemele de mediu pun accentul pe abilitățile științifice de management al proiectelor și pe parcursul carierei Pathways pentru oamenii de știință din domeniul mediului.… [+] [-]

Universități în România

Schimbă locația

Ce este un Program Postliceal?

Un program postliceal este un tip de învățământ superior oferit la colegii comunale, școli tehnice și universități care durează de obicei aproximativ doi ani pentru a fi completat. În unele țări, o diplomă postliceală poate fi oferită după ce studentul finalizează primii doi ani de studiu de licență. Unele tipuri convenționale de programe postliceale sunt cele de Postliceal de Arte (AA), Postliceal Științe (AS) și Postliceal de Științe Aplicate (AAS). Programele postliceale reprezintă calificarea în învățământul superior necesară în unele domenii profesionale, pe când în alte sectoare ele oferă un avantaj asupra celor fără diplomă.

Care sunt beneficiile urmării unui Program Postliceal?

Există numeroase beneficii în urmarea unui program postliceal. Absolvirea unui program postliceal oferă studentului experiența de colegiu timp de doi ani. Aceasta dezvoltă o înțelegere mai avansată a domeniului profesional de interes și ajută și la construirea de caracter. Absolvenții programelor postliceale sunt adesea mai bine căutați decât cei fără studii superioare și pot fi eligibili și pentru salarii mai mari. Angajatorii recunosc familiaritatea aprofundată și înțelegerea sporită a subiectului care vine cu un nivel de studiu obținut la un program postliceal.

Ce se studiază la un Program Postliceal?

Programele postliceale de studiu sunt oferite într-o varietate largă de specializări în majoritatea disciplinelor academice. Există programe postliceale în Tehnologie, Afaceri, Arte, Științe Umane, Științe Sociale și Științele Naturii. Programele postliceale sunt oferite la școli din întreaga lume. De exemplu, este posibil să urmezi un Program Postliceal în Decorațiuni Interioare în Australia sau un Program Postliceal în Științe de Asistență Juridică în SUA.

La ce fel de îmbunătățire în carieră te poți aștepta cu un Program Postliceal?

Absolvirea unui program postliceal poate avea un impact semnificativ asupra perspectivelor de carieră - de la competitivitate în căutarea unui loc de muncă la un salariu mai bun și eligibilitate pentru promovare. Companiile ar putea fi mai dispuse să ia în considerare o cerere de promovare venită de la un profesionist cu experiență dacă acesta are și o diplomă. Programele postliceale deschid uși și către continuarea învățământului superior, unele credite putând fi transferate la un studiu de licență sau un program de masterat.

Cât costă urmarea unui Program Postliceal?

Costurile urmării unui program postliceal pot varia de la o țară la alta și de la o școală la alta. Costurile de școlarizare pot varia și în funcție de subiectul programului postliceal. Este important să aduni informații legate de costul unui program postliceal în timp ce alegi care program postliceal este potrivit pentru tine. Poți contacta școala care oferă programul postliceal ales de tine pentru a obține mai multe informații legate de prețurile școlarizării, alte costuri și orice sprijin financiar care se poate acorda (sub formă de burse sau ajutor).

De ce să urmezi un Program Postliceal Online?

Un program postliceal online poate deschide uși spre învățământul superior celor care altfel nu ar avea posibilitatea să studieze datorită conflictelor de programare sau locației. Programele postliceale online folosesc tehnologii de e-learning pentru a aduce sala de clasă la tine în biroul de acasa sau oriunde te-ai afla. A încerca să lucrezi cu un program încărcat poate părea descurajant, dar programele asociate online sunt concepute pentru a te ajuta să îți realizezi obiectivele fără a trebui să renunți la alte angajamente. Profesorii pot comunica direct cu studenții la programe postliceale online. Rezultatul final al absolvirii cu succes a unui program postliceal online este același pe care îl obțin și studenții cu normă întreagă în campus.