Anul pregătitor - Limba română

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Programul academic de un an, cu normă întreagă în limba română, ca limbă străină, se adresează cetățenilor străini care doresc să obțină un program de licență în limba română (la nivel de licență, master, doctorat), precum și postuniversitar. și programe de pregătire avansată în diverse domenii. De asemenea, programul răspunde nevoilor expatriaților care lucrează în România și care doresc să obțină o certificare formală de limbă.

Cursul are ca scop dezvoltarea competențelor studenților internaționali în citire, scriere, ascultare și vorbire în limba română în scopuri academice. Până la sfârșitul cursului, studenții vor fi atins nivelul B2 din cadrul european comun.

Pe lângă cele 22 de ore de contact pe săptămână, programul include și activități extracurriculare pentru a se asigura că studenții internaționali înțeleg viața și cultura academică românească. Diverse evenimente sociale, excursii, excursii și vizite documentare în alte orașe și obiective turistice sunt organizate în mod regulat pentru a asigura integrarea socială, lingvistică și culturală.

134828_pexels-photo-1595391.jpeg

Structura programului

Cursuri Număr de ore / săptămână Credite academice / semestru
Primul semestru (14 săptămâni)
Curs practic de limba română (CEFR nivelurile A1 și A2) 23 25
Cultura și civilizația românească (modulul 1) 2 5
Al doilea semestru (14 săptămâni)
Curs practic de limba română (CEFR nivelurile B1 și B2) 18 20
Cultura și civilizația românească (modulul 2) 2 5
Limba română cu scopuri specifice ((1 curs pentru a fi ales în limba română pentru domenii medicale / de afaceri / tehnice / umanități / drept și științe sociale) 5 5

Predare și evaluare

Acest curs este predat de o echipă de savanți experimentați și folosește metode variate de predare, inclusiv prelegeri, seminarii, ateliere și tutoriale individuale. Studenții au în mod normal douăzeci de ore de timp de contact programat pe săptămână. În plus, personalul este disponibil în fiecare săptămână pentru tutorialele unu la unu.

Evaluarea constă dintr-o combinație de metode, variind de la lucrările de curs evaluate, inclusiv eseuri, misiuni, scriere creativă și alte sarcini; teste de progres; examene orale, inclusiv viva voce, prezentări și seminarii individuale și de grup; sarcini individuale de cercetare, inclusiv proiecte de bibliotecă.

Certificare

Studenții care finalizează cu succes cursul și trec examenul final vor primi un certificat de competență în limba română - nivel B2 . Programul este aprobat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice din România; prin urmare, certificatele sunt valabile în toată Uniunea Europeană.

Taxe de școlarizare

Taxe de școlarizare și costuri ale programului:

  • Taxe de școlarizare pentru cetățenii UE / SEE (valabil pentru anul universitar 2019/2020): 2.000 RON / an universitar
  • Taxe de școlarizare pentru cetățenii străini din statele membre din afara UE (valabile pentru anul universitar 2019/2020), plătite în avans pentru un an universitar: 1.980 EUR / an universitar
  • Taxa de procesare a fișierelor: 50 €, plătibilă înainte de a depune cererea de admitere.

Vă rugăm să țineți cont de faptul că toate comisioanele bancare sunt acoperite integral de solicitanți!

Taxele de școlarizare și alte taxe administrative vor fi transferate în următorul cont bancar:

Denumirea băncii: Banca Transilvania (BT) Alba Iulia
SWIFT: BTRLRO22 ALBA IULIA
IBAN: RO 37 BTRLEURCRT 000 6338302
Beneficiar: Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia
Codul fiscal: 5665935

Ne puteți contacta, de asemenea, prin e-mail la adresa international_uab@yahoo.com, relint@uab.ro

Vă rugăm să trimiteți prin poștă, periodic, fișierele complete la următoarea adresă până la 30 august 2020:

1 Decembrie 1918 Universitatea din Alba Iulia
Centrul pentru Biroul de Relații Internaționale
5 str. Gabriel Bethlen, 510009 Alba Iulia, România

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

As a public higher education institution, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia is going through a new stage of its existence, a stage marked by the three principles underlying the current manda ... Citeste mai mult

As a public higher education institution, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia is going through a new stage of its existence, a stage marked by the three principles underlying the current mandate of the University’s Management: performance, quality, and consistency. As a relatively young University - we are celebrating 28 years of existence in 2019 -, our University is fully aware of its purpose and role within the higher education system in Romania and constantly relates to the tradition of the Transylvanian educational system. Citește mai puţin